Wednesday, July 31, 2013

JJCP: Cameron Highlands

Salam Semua. Hari ni nak post picture kat cameron. tak de cite banyak. hehehe.. enjoy
Gambar Ladang Teh. Cantik menghijau.





Jalan lupa pekena Cardamon Tea.. Teh yang mampu menghantui hidup anda selama-lamanya! bukan sehari, bukan 2 hari, bukan 4 hari, tapi selama-lamanya! dengar tak?

                                                               sumber google

Then gambar strawberry. dah namapun ke Cameron kan, memang tak sah la kalau tak pekena strawberry.




Eh mane strawberry coklat. ha curi je la kat google search :p



Ha jejalan tengok pokok Lavender. Macam-macam warna rupanya ada. Ingatkan Purple je.




Then tengok bunga. minah bunga gitu.


























Ok shopping cendawan pulak, banyak betul jenis cendawan, tapi tak de la pulak dorang ni jual. pelik-pelik.




Tejuknya sini - Lata iskandar


ok bye bye




75 comments:

  1. wah..gambaq ja...camna ngn penginapan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. penginapan? ada.. ramai mat and minah salleh.. rasa mcm kat overseas pulak.. dengan sejuk2nya.. tapi tak tertangkap la pulak pic penginapan. nanti aku google ye.

      baby dalam perut sehat?

      Delete
    2. ala, kenapa cartoon aku tak full

      Delete
    3. ahahha..kartun lak dikesahkan...
      maksudnya check in kat mana?kosnya berapa?hehehehehhehehe.....
      p ikut jalan mana...
      ehheheheheh...ala2 buat cm review to cameron la.ehheheheheh.....nanti sng aku nk p.hehehehehehe

      baby sihat kot.hehehehhe....hari ni kalau ada masa ingat nk scan la.sbb tak rasa dia gerak lg ni...dah masuk mggu ke 18 dah....masa ngndg wiya mggu ke19 dh rsa.sepatutnya,yg kedua ni myb lebih awai la.ehehhehehehe....

      Delete
    4. malas sebenarnya nak update cost + blabla.. sebab dah sebulan dah pergi.. dah x de feeling sangat. hahaha..

      betul2 better pergi checking.. make sure baby sihat. leh check sekali dengan jantina dah kan? :) ke belum.. hehehe..

      Delete
    5. hakhak.. tembam debab cartoon aku tetiba jadinya.. hahaha.. macam perli tuan je :p

      Delete
    6. update la...hehehehe..nak tau.kot2 pas asben aku b alik operasi lg dua bulan,leh la kami p lak...
      itula..petang ni kot p...jantina tu taktau la leh ka dak..tgok la nanti cmna.hehehehehehhe....

      dah ada ka?

      Delete
    7. nanti ler aku update.. sebab kena banyak cari balik info.. hehehe.. tapi akan ku update juga.. jgn risau..

      dah ada ke??
      jeng3x.. belum lagi.. sebab period belum due lagi.. keputusan darah pun belum dapat.. mmg penantian itu satu penyeksaan!

      Delete
    8. ha..update ja..tak kira la bila pon.hhehehehehehhehe

      ha..takpa..tggu ja..harap ada la good news!!!

      Delete
    9. kalau tak de good news. time cuti raya ni juga aku nak apply buat operation buang endometriosis ni. kalau company tak support, claim je la insurance, kalau insurance tak lepas, buat appointment je kat spital kerajaan. mantap tak planning aku? hehehe

      eh eh eh.. ni post pasal Cameron la weh! adoi..

      Delete
    10. Tak sompat nak tangkap tempat penginapan lar tu :D

      Delete
    11. adala.. pic no16 and no17.. best lepak2 kat luar.. banyak pokok2.. bau pun wangi je.. siap ada lebah2 kecik lg..

      Delete
    12. ahahaha.. anon butthurt ke? :p

      Delete
  2. baut ja apa yg patut....chayok!!...semoga ada berita baik..
    yala..pasai cameron la.tp aku nk la hg crita lg detail.hahahahahahaaa

    ReplyDelete
  3. Wah strawbery coklat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sedap sangat la.. sebab rata2 bagi coklat murahan.. ffuuu~~

      Delete
    2. aku puasa la dol.. kenapa tempek pic chocolate?? owwhhh ini serius!

      Delete
    3. ala.. macam budak2 ko kan.. tengok cokolat sikit pun dah tak tahan. ni puasa betul ke or puasa yangyok buka periuk ni? hehehe

      Delete
    4. puasa serius tu tengok gambar pon terliur :D
      hohohoh

      Delete
    5. tu la kan.. macam budak kecik. hehe

      Delete
  4. wah wah~
    pic no 6. n no.9 dari bawah tu, buah2an apakah itu? edible ka perhiasan saja? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la plain.. aku pun confuse sebenarnya itu buah apa.. aku try juga cari signboard name buah tu, tapi belek2 tak de pun.. menarik!

      Delete
    2. Tu buah la plain aku pon lupa nama dia haha
      kalau aku ingat nanti aku habaq.

      Delete
  5. honeymoon lagi ke?? berhasil ke idok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. belom keputusan lagi.. jadah honeymoon.. tiap2 hari honeymoon, bosan la dah :(

      Delete
    2. Ada la kot tu tak sempat tangkap gambar penginapan hohohoh.. :)
      Semoga mendapat hasil yang baik hew hew hew

      Delete
    3. alhamdulillah :) tapi jangan kecoh2 dulu ye.. takut peristiwa lama berulang kembali.. doakan aku tau korang2 :)

      Delete
    4. perghhhhhhhhhhhhhh.. akhirnya.. ok cakap senyap2.. syutttt.. jangan bising2.. nanti orang dengar.. pm aku weh.. bak sini email/fb/ym/whatapp.. apa2 je la.. hii

      Delete
    5. tiada email/fb/ym/whatapp.. hehehe

      Delete
    6. hoho ada la tu maner takda email nak create belog mustia da email.. lain la pengomen anon cam kita hahaha tak perlu email.. :)

      apapon tahniah take care..

      Delete
    7. xyah bagi simpen je elok2
      wakakaka..

      Delete
    8. nanti ler kalau rajin, aku create la.. tp rasanya x create kot, sbb malas. hahaha

      Delete
    9. masih berfb kan..

      Aku pon malas nak create jadi je anon.. :P

      Delete
  6. Wah kambeng.. :) Kambeng kampung ke kambeng apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kambing Giant.. hahaha.. tak perasan lak dari mane asal kambing tu.. beli yang dah siap perap :)

      Delete
    2. Aisee.. :) ok la tu

      pizza pulak owh..

      apapun selamat hari raya maaf zahir batin la yea..

      yeaeyaaaah balik kampung hohoho..

      Delete
    3. selamat hari raya, maaf zahir dan batin anon.. hehe.. dah raya ke berapa ni aku baru nak ucap2.. :p

      Delete
    4. Haha ntah aku pun baru nak naik kerja hoho..
      aisyeh rasa malas lagi ngan mood raya hoho..

      Delete
    5. malasnya.. esok pulak cakap malas sebab mood Merdeka pulak. nak tengok bunga api je.. hehehe

      Delete
    6. woha ada bunga api tak bakar lagi ni lupa letak lam kereta..

      Delete
    7. wah.. sib baik kereta tak terbakar gara2 rusuhan minyak naik 2kupang.. idak free show la memasing tengok bunga api membuak2 merasmikan sempena kenaikan rege minyak. hehehe

      Delete
    8. hahaha ada ada tapi minyak lama dah isi haha maleh nak beratur isi lagi..

      Delete
    9. tu la.. aku pun sib baik dah isi siap2 sblm pergi kerja penuh2.. sekali balik kerje memasing kecoh rege minyak naikkan.. huhu..

      boleh la cover untuk 3-4hari.. huhuhu

      Delete
    10. Wah hebat leh nampak heartbeat pakai sonar ke?:)

      eh ada hasil eh.. jaga bebaik noo..

      Delete
    11. hikhik.. Alhamdulillah.. tu la.. cuak juga kan.. tak leh happy sangat. sebab jauh lagi perjalanan.. macam2 kemungkinan boleh berlaku. so aku just keep berhati2 jela..

      sonar tu benatang apa? huhu.. doctor guna scan ler.. scan kat perut je.. walaupun perut daku penuh lelemax, tapi Alhamdulillah boleh scan tembus sampai ke jantung ;)

      Delete
    12. heartbeat tu kan wave kena agak payah nak nampak gelombang ni huhu..
      kena guna sonar ahaks..

      scan nampak jantung berdenyut kot? berapa bulan? kalau baru2 biasanya kecik je.. kadang payah nak nampak..

      Delete
    13. ye kot.. doctor guna sonar.. aku pun tak pasti alat yang doctor guna.. dah excited lain kan.. hehehe

      masa aku pergi scan tu, dah 8week3day.. tu yang dah nampak. ada orang, 7weeks pun dah nampak :)

      Delete
    14. Tahniah!!..

      Jaga bebaik jangan ganas-ganas dan aktif sangat :)

      Delete
    15. Take care..
      - jaga makanan jaga minuman etc..
      - fizikal dan mental juga.. :)
      - buat preparation yang sepatutnya..

      Delete
  7. selamat hari raya puan pizza^^ maaf zahir n batin

    -m84-

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya juga en nibong tebal. eh anon m84

      Delete
  8. Dah sampai semua tempat tue.. ada satu port tue dia Strawberry Truffle dia sangat mabeles... sempat laa merasa... tapi Cameron dah tak sejuk kan kan kan.. haaaaaa... nasib baik kat Genting Highland la nie pon dah ade Strawberry.. kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sejuk???? sejuk lagi la weh.. gigil2 aku tidur.. sampai suhu aku daripada 36.7 habis jatuh menunam ke 36.1.. aiyo2.. tapi actually ni baru 1st time ke sana.. so x tau la kot2 dulu mmg lagi sejuk ke kan :p

      btw, thanks tau for the pizza recepi, sedap sangat. menjadi weh.. laki aku suka giler2.. sampai hari2 pun dia suruh buat.. sib baik aku mampu menegahnya, idak makin bambam la kitorg berdua

      Delete
  9. Selamat merdeka.. semoga mendapat apa yang dihajati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. thanks :) selamat merdeka juga

      Delete
  10. waaa dh lama x g sana..sedapnye strawberry coklat tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu semua penipuan je tu.. rata2 dorg bagi coklat yang murah + tak sedap langsung + terlalu cair. adoihai!

      Delete
    2. haha ye ke...rsanya strawberry ng madu + cream lg sedap kot..hubby sy ske.. :)

      Delete
    3. wah, pakai cream apa tu? cream yang selalu guna utk buat cupcake tu ke? hehehe

      Delete
  11. Salam ziarah.. Wah! dah lama tak gi cameron.. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling best pasar setiap hari Sabtu.. fuuhhhhh jem giler.. hehe

      Delete
  12. Lama tak jengah - Semoga semuanya selamat Za..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang, memang dah selamat.. dah selamat keluar semuanya.. walaupun belum tiba masanya :'(

      Delete
    2. dh lama x dtg melawat...hmmm sabar ye..ad hikmah yg tersembunyi.. ;)

      Delete
    3. hai cat.. sehat? yela, alhamdulillah dah ada baby yang menanti disana.. awak ok tak? dah +ve hamil tak? hehe

      Delete
    4. Maaf Za,

      Simpati saya ke atas kamu. Semoga kamu tabah yea..
      Doa saya semoga Allah permudahkan segala dan berikan apa yang terbaik.
      Rahsia dah hikmah Dia yang maha pengasih dan penyayang kita tak tahu..
      Mungkin Za di uji untuk sesuatu yang lebih baik di masa hadapan..

      Jaga diri yea.. mohon segalanya dari Dia yang maha pengasih dan penyayang..
      Kalau sedih sangat solat dan doa minta dengan Dia ya.. In Sha Allah.. semoga segalanya baik-baik belaka..

      Delete
    5. alhamdulillah semakin tenang sekarang.. sorry lewat reply.. busy honeymoon 2nd time. :p yela, nak cepat2 produce next baby kan.. kahkahkah

      Delete
    6. Owh hehe.. :) Okey la tu

      Delete
  13. za,
    blh buka forum RH x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mawar ye? aritu tak boleh sebab acountnya suspended kan.. now boleh dah :)

      Delete