Tuesday, December 4, 2012

Penang! Here I Come~~

Lama kan aku bercuti? Memang pun.. Jumaat lepas aku ambik half day, balik kampung, then sabtu bertolak ke Penang, sebelum tu singgah dulu kat Rawang, member husband kahwin. Tapi tula, tak sempat nak tengok kawan tu bersanding sebab kejar masa nak ambik plat number kat CCI Penang. Kenapa aku gi Penang? Honeymoon ke.. shopping ke.. opppsss lupa lak nak cakap.. Nak temankan hubby beraktiviti.. Jauhnya perjalanan dari Selangor ke Penang. Dari tengah hari sampai maghrib baru sampai. Mau tak lama, hujan. Of course la Jam kan T_T memalam pekena mee udang depan homestay sambil tengok bola Malaysia vs Indonesia. Pastu nak ke sambung tengok final Masterchef, then jejalan cari nasi kandar and jeruk, memang tak larat la. Tidur dulu!

Ok Kayuh Lasak X Rated 2012! That is why I am here. Bangun sesubuh, bersiap-siap nak hantar husband join Kayuh lasak dia tu kat Taman Belia Bandaraya Penang. Bertolak awal, tapi sesat-sesat pukul 7.20pagi gak baru sampai. kereta dah penuh parking, adoi tak dapat parking. so akupun suruh je la laki aku gi dulu sementara aku pusing-pusing cari parking. memang tak de ye! penat aku pusing and sambil cari kedai nak sarapan, satu kedai melayu pun tak de :( nak gi jejauh, takut sesat la pulak, ok next time if ada duit lebih, aku beli la GPS seketul. dengan perasaan hampa, parking tak jumpe, sarapan pun tak, lepak je la depan kereta orang sementara kan.. then bosannya! pe kata tidur je dulu.. hehehe. aku memang dah biasa tidur kat dalam kereta, tapi matikan enjin la.. sekali pukul 9.30pagi, perghhh panas giler.. berpeluh-peluh aku terbangun dari tidur, rupanya matahari dah naik. hrmmmm nak buat macam mane nih? arrghhhh lantak la, block je la depan kereta orang.. dorang pun gi kayuh lasak jugak kan, kat atas kereta dorang ada rack untuk letak basikal tu, confirm la tu. ah tak peduli dah, ok fine, block je kereta dorang tapi free kan gear and lepaskan handbrake, so kalau dorang tetiba nak keluar kereta, pepandai la dorang tolak kereta aku tu.. huhu


So aku pun mulakan la perjalanan ke Taman Belia tu, wahhhh terpegun giler.. banyak orang dan banyak activiti, ada buat senamrobik lagi. tapi tak sempat nak tangkap pic, dorang dah settle senam daa~~ then menapak jauh sikit, wahhh, ruginya aku tak block kereta orang siap-siap, kalau tak leh aku tangkap pic dorang semua berkumpul untuk starting. ni je yang aku dapat tangkap, kosong tanpa berorang. hrmm


Then jejalan lagi, wah ada taman mainan, and landscape yang sangat cantek. best ni kalau nak bercintan-cintun.. hehehe. ha yang paling aku kagum, perghhh siap ada swimming pool tu. free pulak tu kalau nak mandi, ye aku jakun, sebab kat Selangor aku tak pernah pun jumpe taman yang macam ni. kat KLCC je yang aku pernah tengok. ok tangkap pic dulu.










Ha sekali ambik ko, bukan satu tapi 2 swimming pool tu weh! tapi yang ni khas untuk kanak-kanak bawah 12tahun je la ye.. ok memang syok bebudak tu!


Ok ni aku terkesima terus! Bukan 2 swimming pool, tapi 3 weh! Arghhh pengsan, Selangor, please buat taman macam ni jugak! confirm tiap minggu muka aku je yang ada kat situ.. hahaha


Then jejalan la ke booth CCI. Sambil tunggu husband habis kayuh, entah pukul berapa entah agaknya sampainya.. ada 10 checkpoint kot. Ok dah pukul 11.15 macam gitu, dah ada yang sampai, wow! lajunya.. 




Warggghhh menguap ngantuk giler, apa mau bikin ni? jejalan taman dah penat, jejalan pusing Penang, alamak takut sesat la pulak sensorang. Ok lah, tangkap pic orang lain yang dah sampai la. Ha nampak tak dari jauh je aku tangkap, penat giler nak menapak.


Tapi menapak gak la, sebab dah kematu punggung duduk je dari pagi kan.. ha ni racer semua tengah tunggu queue untuk ambik medal dorang. mane entah laki aku tak sampai-sampai. :(



Ok laki aku dah sampai, aku punye muncung dah panjang sedepa, tak mau cerita panjang-panjang, tapi ce tengok contoh basikal lepas dorang habis kayuh. giler kotor! macam gini gaya nak bawak masuk dalam kereta? owhh no way! sila basuh dulu ye..


Tarra after habis basuh, berkilat giler kan? ok la ni boleh bawak masuk dalam kereta :p


Ha sampai je rumah, husband terus try Jersy kayuh lasak dia tu.. so tengok la husband aku yang semakin menghitam itu.. aptb~~


Penatnya nak buat entry kali ni, tapi bawah ni aku cilok daripada FB Kayuh Lasak X Rated, tu nampak tak laki aku, siap buka zip baju lagi.. eeee youuu tolong laaa~~~ Then, Zulfahmi Khairuddin yang main motogp tu pun ada, Anuar Manan yang pemain basikal wakil Malaysia pun ada, then Arash Muhamad dengan isterinya pun ada. Pic Arash ambik dari blog ExtraGear







Ok habis je basuh kereta dengan buat name dekat medal, dah pukul 4 petang. Nak singgah kampung lagi sebab haritu bapak aku leh pulak tertinggal beg baju dia kat kampung. Hujan lagi kat Penang ni. ++ Jem Giler! memang  langsung tak sempat pekena Nasi Kandar, Pasemboq, beli Jeruk campur bla bla bla. Memang tak sempat! Dinner yang dorang anjurkan malam tu pun tak sempat nak pergi.. tengok meja je laa :(


Aku pun pecut bawak kereta lelaju. jalan kampung memalam gelap, hujan lagi, fuhh alhamdulillah tak de apa-apa terjadi. tu pun pukul 12.15pagi baru sampai rumah T_T. ok pukul 6.30pagi lak kena gi training. penatnya :( So apa yang aku leh conclude tentang Penang? Penang memang dah macam KL.. betul tak tipu!


Moral of the story: Kalau nak berjalan jauh tu, pepandai la mintak cuti! 


p/s:  macam mane nak mintakena gi training doww~~



173 comments:

  1. wah zulfahmi moto3 tu kayuh mtb juga ka...

    ReplyDelete
  2. Gitu kisahnye..
    Penang bukan KL ek :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tapi dah macam KL tuee.. sama je jemnya T_T

      Delete
    2. Za, mai che habaq.. :)
      KL sentiasa jem Penang banyak masa tak jem..

      Baru pi sekali dah samakan Penang ngan KL :P

      Delete
    3. ohhh ada event kayuh lasak rupanya...fuhh tingat mountain bike kuning aku masa zaman study dulu, rindu lak nak kayuh balik ^^

      penang ada masa bz ada masa lengang, ipoh pon sama...aku suka turun penang bulan july bila ada event bon odori, bleh tengok japanese buat ondo-dance lengkap dlm yukata atas outdoor stage kat esplanade, pstu ada fireworks (hanabi) bila malam sbg acara rasmi penutup festival tu..dijamin full memori card digicam XD

      Delete
    4. Betui betui betui Plain83 :D

      Delete
    5. mane de penah pergi Penang sekali la.. dah pernah pergi 4x okey. kali pertama sbb hantar adik aku kat uitm penang. kali ke2 kenduri kawen kawan kat seberang perai. ke3 gi kenduri kawen kat pulau, ari sabtu aritu kali ke4. then setiap kali le jem :(

      aritu pernah termasuk butterworth, giler menangis la manjang traffic light merah pastu lama pulak tu T_T

      so org penang kalau teringin nak dtg kl, x payah ler.. sama taraf je kl dgn penang, negeri maju

      Delete
    6. Maner same.. KL life lagi happening :P

      Delete
    7. yeke? entahla.. ikut la.. ada tempat yg happening.. ada tempat yg pening~~ muahaha

      Delete
    8. Iyer la orang dah duduk lama kat KL and dah duduk kat penang tau ler..

      Ko tu baru pi Penang 4 kali tak duduk menetap kat penang lagi..

      Delete
    9. owh maksudnya kalau aku menetap lama sikit kat Penang, aku akan tau la yg Penang tak berapa nak happening banding KL? huhu.. Apa yg kat KL more happening drpd Penang.. ce cite sikit

      Delete
    10. bergantung kepada apa yang ko carik

      bagi aku

      kalau nak carik makanan aku prefer KL sebab more choice and availability dari seluruh negara, carik makan kat Penang kalau ko nak originaliti some food sebab tak semua makanan kat Penang ada kat KL. Lagi satu kalau pi kedai mamak kat penang nih ada time nak makan misalnya certain food hanya available masa breakfast je.. kalau kl mostly all the time leh mintak roti tosei and more choice than Penang etc.

      Shoping aku prefer KL more choice.. penang tak banyak tempat.

      jem/jammed? yang sama kat penang pada waktu puncak, hujan, sehari selom cuti umum selebihnya jalan kat Penang masih lengang. In term of driving Penang driver agak kiasu berbanding KL so be more careful on Penang. :)

      Delete
    11. wow.. pencerahan yang sangat bagus! kirenya kalau aku gi Penang, leh ler ko dtg tunjuk jalan utk makan2 ori dr Penang punye. Mesti ko tau kan.. :) ko mmg anak jati Penang ke?

      Delete
    12. Aku anak perantau :)

      Delete
    13. anak perantau sambil pelarian? hehe

      Delete
    14. tak lari jalan je
      penat lari

      Delete
  3. Replies
    1. kan? bangunan dah byk yg tinggi2. tapi tak suka sgt la tmpt yg maju2 ni, sesak sangat. bila lalu Perak, perghhh tenang giler rasanya

      Delete
    2. Dah lalu Ipoh ka? Sama saje sesaknye :P

      Delete
    3. perak aku lalu, bota or lumut.. tenang gilerrr.. ipoh selalu sgt keluar masuk sbb aku dulu matrik gopeng then laki aku poli ungku omar. leh tahan sesak gak la.. ffuu

      Delete
    4. Ulu bendul nak samakan dengan bandaraya maner la same beb

      Delete
    5. that's y la aku cakap aku lalu perak perghh tenang giler.. sbb aku x lalu bandaraya kat perak tu

      Delete
    6. yang lalu kat penang (bandar tu watpe) kalau nak tenang cam lumut gopeng ko lalu la kat balik pulau atau monkey beach :P

      Delete
    7. aku everytime kalo nak merendek around penang, aku naik public transport jer..lagi rasa mcm bercuti n ada sense of adventure skit...aku akn nek train dari arau n turun kat butterworth, pehtu amik ferry ke pulau, pehtu dah kat pulau bleh hop on rapid penang bus saja..bus tu bukan saja free tp mmg reliable..aku ada map rapid penang bus so aku tau dia punya 'stops' kat mana (bnyak stops dia)...mmg best ler kalo gi ngan kawan2 main hop2 bus rapid penang..ehehe XD

      Delete
    8. aku nak ke georgetown n teluk bahang la, kejadahnya aku nak memusing jauh ke balik pulau.. tu pun pkl berapa aku br sampai.. huhu

      plain xpe, just merendek suke2.. aku ni dtg mcm ribut, blk pun mcm ribut. takpe, next time aku nak gi penang lagi, aku akan make sure yg aku akan ambil a long-long leave. hahaha

      Delete
    9. Dah carik kawasan yang tenang :P

      Delete
    10. lain kali , aku gi Penang, anon jadi tourist guide aku tau! :)

      Delete
    11. rasanya dulu ko pernah janji nak banje makan kan? opsss selamber je aku ckp ko. entah2 anon lain.. hehehe.. x pe, x salah bertanya kan...

      Delete
    12. eh aku ada janji ka?

      banje makan no hal tak kisah punye

      Delete
    13. eh bukan eh? entah rasanya dulu ada anon yg ckp leh je banje utk membuktikan chef2 ratanya lelaki.. wakaka.. bukan ko kot.. tp x pe, nanti aku tuntut.. time tu ko jgn lari pulak.. muahaha

      Delete
    14. orang tak lari jalan je :)

      Delete
    15. kalau lari pun, x kuasa mak nak kejor.. mak ni demok! kalau lari hbs bergegar atas bawah okeeyyy~~

      Delete
    16. kejar pakai viva risau juga kakaka

      Delete
    17. owh jgn, viva aku tu laju tu.. ramai yg dah tegur kelajuannya.. hehehe..

      Delete
    18. tu aar kalau kena kejar cirit.. :P

      Delete
    19. kalau kena kejar dgn pak polisi, lg lah tercirit.. hahaha

      Delete
    20. pak polisi tak kejar dah dia pasang AES je :P

      Delete
    21. mane.. byk je lg pak polisi yg kejar org okey~~

      Delete
    22. tadi langar lampu merah sekali depan ada jpj dah sib baik baru parking owh tak tau la dia dah tulis plet motor aku ke idak atau baru je nak bukak buku huhuhu naseb la kan .. :)

      Delete
    23. ko ni.. lain kali klu nak langggar, bertok guru la dulu dgn aku.. ni main redah je.. ha kan dah cuak sendiri.. tak dpt then nak nolong.. hehehe.. jpj tu x sempat nak saman ko lg tu, dia pun baru nak adjust buku.. wakaka

      Delete
    24. Dia tak lambai suh berenti banyak lagi motor aku ikut je la dah dua kali kenderaan lalu apasal ntah tak hijau lagi lane aku..

      kalau kena saman pon Naseb la.. :P

      Delete
    25. ala.. duit kepuk2, kena saman 2,3 hinggit je.. x de effect la.. muahaha

      Delete
    26. Yerla bile lagi nak melabur untuk kerajaan

      Delete
    27. melabur utk kerajaan, bermakna utk kebajikan anak2 cucu cicit kite juga kelak... eh yeke? opssss hehehe

      Delete
    28. Yea betul

      Nanti boleh la demand kat kerajaan suruh berterima kasih kat kita pulak wakakaka..

      Asik kita kena berterima kasih ajer..

      Delete
    29. saya mesti pilih! eh rupa2nya kan, abang2 aku yang 2org tu dan aku2 sekali, mane penah gi mengundi.. mendaftar pun tak pernah.. muahaha.. lucu giler lah.. adik beradik sama je perangai.. mak aku bebel2.. kitorg buat donno je.. wajip ke ngundi? ah payah lah

      Delete
    30. patut la kurang majoriti banyak tak mengundi neh

      Delete
    31. kalau undian aku diperlukan nanti, baru lah aku pergi.. marilah mari.. pergi mengundi~~ hehehe

      Delete
    32. undi korang sentiasa diperlukan

      Delete
    33. mane de perlu.. klu perlu, dah lama dorg dtg minta sign aku tau

      Delete
  4. Entry cam tak kena dah pi tapi here i come
    kakakaka.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. sbb bila aku type, aku memandangkan yg aku tengah dalam situasi tu, mcm sambil aku buat, aku type la.. hehe

      Delete
  5. assalaamualaikum,, muja datang singgah balas,, follow here too,, :D

    ReplyDelete
  6. wow! awek baju merah basah2.. ko ke tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan aku.. budak mane entah.. tu je yg ko nmpk kan?

      Delete
    2. agak dah bukan ko.. ko kan demoxxxL! KAHKAHKAH

      Delete
    3. ci~~la~~~ka! hahaha.. opss sorry terbengong.. hahaha

      Delete
    4. sempat terjun mandi tuh wahaha

      Delete
    5. ishhh bukan aku ler.. klu aku bwk bj lebih time ni, mmg lama dah aku terjun.. muahaha

      Delete
    6. lenkali kalu tak join survey tempat pi tu
      tu la rugi tak bawka baju lebih kan :)

      Delete
    7. aku budget sekejap je.. x sangka plk lama.. kalau tau, aku usha awal2.. leh beraktiviti.. sambil usha pakwe2 kat situ. muahaha

      Delete
    8. maner ada berkayuh sekejap..
      ni bukan pi beraga basikal kakaka..

      Delete
    9. aku mane penah join kayuh2 ni doww, aku pun x tau dia punye waktu berapa lama.. ni la first time.. aku ingat pkl 11-12tgh hari cenggitu dah settle.. tepu~~

      Delete
    10. waha tu takda tentative ka..
      kalau sejam dah siap penat turun dari kl

      Delete
    11. kalau sejam dah settle, tu maksudnya hebak!

      Delete
    12. hebak? adakat hebat + lemak? huhu

      Delete
    13. amboi... kemain kutuk aku yeeaaahhhh! babap nak?

      Delete
    14. majokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
    15. saja tanya shorform apa :P nak kata typo k ngan t amat jauh dikeybaord qwerty nih hahaha

      Delete
    16. hahaha.. kwn aku ler, org terengganu ke org kelantan entah, dia sebut "hebat" jadi "hebak ah!" katanya.. so ikut je la dia ckp hebak.. sapa lak yg majok kat atas nu.. nak eskem! daj gi main jauh2.. :p

      Delete
    17. Owh ko memang hebak :)

      Delete
    18. pe kata ko pun buka blog? leh aku soksek soksek kat sana pulak.. asyik kat sini je weh.. x aci lah!

      Delete
    19. Malas dah sok sek kat blog orang

      Delete
    20. ko ni.. ce buat register id sikit.. manjang je anon.. nanti org ckp aku yg post sendiri, aku yg jawap sndr.. malu aku weh!

      Delete
    21. Wakakaka.. :P
      sian juga kalau ada orang ingat camtu kan..
      Gila ape Za ni.. wakaka..

      Delete
    22. ngek ler ko.. cepatla activekan blog weh.. guna email address je pun.. ko jgn sampai org ingat aku ni giler.. siap ko aku tonyoh2 krg!

      Delete
    23. wakakaka.. :)
      maleh la nanti asik aku je komen kat ko

      Delete
    24. dah mmg ko sorg je yg rajin komen.. nak buat mcm mane.. then ko buat la 2,3 akaun.. seolah2 org lain yg komen.. muahaha

      Delete
    25. anon registerlah id.. kalau tetiba ada org giler melalak komen kat sini, then admin terpaksa off anon, so macam mane?

      Delete
  7. update lah berat terkini woi!! aku nak mantau ni.. ni mesti bertambah berat kan??!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul bertambah 1/2kg.. bukan salah aku.. tmpt training aku tu yg bg mkn 3x sehari.. so aku bedal je la.. :p

      Delete
    2. owh ingatkan 3x tadi.. rupnya 5xL.. wahahah! GEMOXXXXX!! weh, ko umur berapa? ada awek x utk aku?

      Delete
    3. kire sndr la weh umur aku berapa.. huhh.. mane de awek utk ko.. nanti susah hidup dia.. x de aku nak rekemen kat ko.. eeeyyyyeeee~~~

      Delete
    4. berat lagi yeah salahkan training pulak dah tangan dan mulut sendiri kah kah kah

      Delete
    5. no no no.. salah tu anon.. rezeki mane leh tolak.. mcm td, makanan tu mmg dorg provide utk kite, then kalau ada yg x makan, ha x hbs.. td berlambak x hbs.. so sapa yg nak jawap? x baik tau membazir, rezeki tu jgn ditolak

      Delete
    6. muahaha.. sib baik x de yg terjah aku ckp lain kali malas sgt exercise.. rezeki x mau tolak, tp exercise malas.. hahaha

      Delete
    7. Ko join la aktiviti berbasikal
      petang2 ada juga nampak lelaki & pompuan ni berbasikal kat Penang..
      macam satu trend ulak berbasikal ni sekarang

      Dengar kata seminggu boleh kempiskan perut 3cm

      Delete
    8. tu masalahnya.. basikal tu bukannya murah.. paling2 nak kena 3k.. :(

      Delete
    9. ada gak la yg murah, tp berat sikit :p cari gak kan klu2 ada yg nak jual second, tp x de la pulak

      Delete
    10. Sebab mahal tu orang nak beli pon fikir dua tiga kali lagi la nak jual kan erk.. 3k baik jogging jo la huhu basikal biasa pon less rm 500

      Delete
    11. tu la keistimewaan mountain bike.. mahal! muahaha.. road bike lg mahal okey..

      Delete
    12. Dah basikal mahal ko share je ngan huby ko :P

      lagi cepat lemak turun ko naik belakang dia dia kayuh pastu dia naik belakang ko ko kayuh


      Basikal mahal takan tak leh tampung berat korang berdua

      Wakakaka.. :P

      Delete
    13. mane leh naik belakang.. x macho la.. tapi sayangnya, ketinggian aku tak cukup utk naik beskal tu.. mau tersangkut celah kelangkang krg time nak turun dr beskal.. muahaha

      Delete
    14. Beli basikal yang ada 2 kayuh
      aku tengok kat kedai ari tuh dalam 9++ tak sampai pon 1k.

      Delete
    15. kalau ada anak nanti, leh ler belikan utk anak.. klu mak n pak anak yg naik beskal cenggitu, langsung x cute okeh!

      Delete
    16. Somi isteri ok kot?
      Pakwe makwe?

      ada 2 seat & 2 kayuh..
      kalau ada anak kena beli yang ada tiga empat pulak nanti..

      Delete
    17. ishhh merepek la.. tu betul2 memory daun pisang sekeluarga namanya tu.. ha ritu aku ada nmpk bapak budak bwk anaknya jejalan naik beskal.. ada seat khas kat belakang, tp x sempat nak tgkp pic.. laju org tu bwk anaknya.. huhu

      Delete
    18. Musti lar laju dah 2 orang kayuh pe..

      Delete
    19. giler ko, budak tu baru 2tahun je kot.. kaki pun x sampai lagi nak pijak pedal.. naik beskal pun bapak dia yg dukung

      Delete
    20. Ada dia buh bakul tak?
      kena buh bakul untuk safety la
      tapi kadnag budak cuak dok lam bakul so menempak kat mak.pak gak.

      Pakai kangaroo pouch bawak baby sambil berbasikal rasanya agak merbahaya buat wanita kalau lost of balance dedua rebah kat jalan.

      Delete
    21. maksud aku laju, laju drpd yg jalan kaki la.. x de la laju mane pun.. aku kan lemak tepu, jalan pun kalah kura2.. hahaha.. aku x de pic bapak n budak tu.. tapi lebih kurang mcm ni.. mcm seat color merah tu.. tegok lah.

      salah link tadi.. sorry.. huhu

      Delete
    22. Aku tak pernah jumpa orang bawak basikal lebih perlahan dari orang jalan kaki huhu

      Delete
    23. aku penah jmpe.. budak2.. muahaha

      Delete
    24. kira berani la budak tuh leh duduk kusi belakang tu

      Delete
    25. budak tu suka je aku tgk.. terhentak-hendak kepala dia bila bapak dia bawak pun dia masih enjoy.. hehehe

      Delete
    26. Berani itu budak

      Delete
    27. budak 2tahun.. sonyap je dia.. huhu

      Delete
  8. Wahh g penang,dlu kecik2 sllu g penang n mesti naik feri time pegi,pas tu duduk depan sambil mendepa kan tangan ala2 hero & heroin filem titanic..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi2.. berangan titanic la plk dia.. sib baik x kecebus jatuh dalam laut ye.. :p

      Delete
    2. salu jugak buat tapi tgk masa la kalau tak ramai orang dan tak panas
      kalau ramai malu weh :D lagi-lagi tengah hari merembang terbakar kulit i

      Delete
    3. hei.. pmpn boleh ler buat mcm tu.. lelaki dah macam buang tabiat je.. hahaha.. ohyeah 1-0 malaysia vs thai!!

      Delete
    4. Gol separuh masa kedua. oh yeah..

      Delete
    5. sial lah 1 sama..owh damnnn!

      Delete
    6. nak wat camne dah nasib
      kita jumpa di thailand

      Delete
    7. muahaha.. ko dok penang, leh ler seludup gi thai.. aku ni jadahnya sampai ke thai, buat sakit bontot je :p

      Delete
    8. Huh ikut jalan mana seludup ke Thailand nih..
      Muskhil? ada lorong tikus ke dari Penang ke Thailand..
      Atau terowong rahsia dari pulau jerjak ke thailand?

      huh.. kena wat kajian nih tanya Mistikgirl :)

      Delete
    9. lalu perlis-thai.. ala, x utara la la klu x berani nak seludup siam.. hahaha

      Delete
    10. Fly je la letih drive :P

      Delete
    11. masa kat putrajaya ari tu apasal tak pi naik

      Delete
    12. org sarawak cakap kapal terbang tu "belon". kesian aku x penah naik.. x pe, 2mgu lagi aku naik lah! wahhhh.. sib baik x gi yg putrajaya tu, dorg kata beratur panjang giler semata2 nak naik belon.. ah buang masa lah

      Delete
    13. AirAsia/Firefly murah je tapi kena book awal lar..

      Delete
    14. murah2 pun duit ma.. skrg aku tgh melengkapkan rumah dulu.. yela.. masih x de anak lagi kan.. krg dah ada anak, lg la limited duitnya karang.. rumah aku x de sofa, pe kata anon hadiahkan sebuah sofa.. hehehe

      Delete
    15. Ok la tu moden concept mana ada sofa2 ni :P
      buh je basikal artistik sikit..

      Delete
    16. ehhh mane leh.. mesti ada sofa okey.. baru la rumah kelamin namanya.. ko lain la rumah bujang.. tutup tingkap pun guna surat kabar :p

      Delete
    17. eh maner tau skodeng eh wakaka..

      erk surat khabor?
      owh silap skodeng rumah huhu rumah kamik triple layer langsir ngan sheer lagi you jangan mare.


      Delete
    18. mane ko dpt sampai 3 layer weh.. ko nyelongkar sblh rumah punye eh?

      Delete
    19. Order la neng :P

      Delete
    20. mahal la weh upah orang.. aku suruh mak aku jahitkan je.. :p

      Delete
    21. Duit banyak simpan watpe so enjoy hahah :P

      Delete
    22. opcos lah! x sabar gue nak tgu akhir tahun wokeh.. 2mgu je lagi.. saya suke saya suke!

      Delete
    23. yeah bonus2 dah masuk 1/2 gaji utk krismas..
      enjoy

      Delete
    24. wah.. bestnya anon dapat bonus.. kite tak merasalah.. kite lambat lagi bonusnya :(

      Delete
  9. hehe..to la seib baik..n mak pernah creita dlu feri kt penang tu pernah karam n ramai jg la yg mati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius? giler ah. x mau la naik ferry dia klu cenggitu.. dah la x reti berenang.. naya je..

      Delete
    2. memang ada orang cuba bunuh diri ngan terjun dari feri sib ad aorang selamatkan.. huh.. dari jambatan tu memang biasa la.. banyak kess..

      Delete
    3. anon jgn pulak tiba2 ada rasa nak bunuh diri terejun jambatan tu pulak.. dose tau!

      Delete
    4. pernah rasa jugak nak terjun
      tapi gayat lar wakakaka..

      Delete
    5. hei! dose la.. x cium bau syurga krang.. babap karang baru tau

      Delete
    6. bagee jump jek

      Delete
    7. muahaha.. kalau talinya terputus? ishhh naya giler lah

      Delete
    8. itu dah takdir

      Delete
    9. ishhh gerun lah.. tak sakit ke tersentak kepala time tali dah last tu.. pelik la ada yg minat.. flying fox ke.. ok lah lagi kan..

      Delete
    10. Rasa macam dada tercabut keluar.. :)
      Tu orang sakit jantung awal2 lagi dilarang..

      Delete
    11. spaceshot/solero mcm kat genting tu pun.. perghhh terbaik! aku pernah naik view blkg, mmg cantik la nmpk pemandangan taman tema air.. then aku pun penah naik yg view depan, perghhh siap nampak tasik and ada kereta lagi kat sana.. huhu

      Delete
    12. Besh kalau putus tu tercampak masuk tasek :P

      Delete
    13. perghhh.. klu cenggitu lg la terbaik.. tp ada cerita, ckp ada pmpn sampai rambutnya melekat kat atas tu.. fffuuuu~~~

      Delete
    14. Dia silap pakai syampo la tuh cuba pakai pantene ka rejoice ka hahaha

      Delete
    15. haip, jgn ckp mcm tu, nanti rambut tu dtg dlm mimpi u.. ha sapa nak tanggung?

      Delete
    16. takpe kita dah pinjam rambut naumo detective

      Delete
    17. sapa pulak la naumo detective ni? sapa3?? x kenai pung

      Delete
    18. Silap bukan naumo hahaha tapi Neuro

      Dia ada penolong iaitu segumpal rambut diberi nama (akane) wakakaka..

      Delete
    19. eeee apa ni? jepun ke?? ko dgn cik plain sama je sekepala.. x reti la weh jepung2 ni..

      Delete
    20. takda la kami kepala lain-lain.
      sekepala takleh pulak nak menanduk nanti wakakaka.. :P

      Delete
    21. klu dah nama pun sekepala, sesama menunduk la weh.. lagi mudah..

      Delete
    22. Plain tak suka banging2 nih haha :P

      Delete
    23. amboi.. kemain lagi ko tau plain suke or tak suke apa ye.. ce ngorat dia, dia single lagi tu :p

      Delete
    24. Plain83 mana suka dingorat2 ni
      tak caye cer tanye Plain83

      Delete
    25. owh.. -en.mamat,kb bru9- ni kau la eh rupa2nya!

      Delete
    26. Sape pulak mamat kb bru9 ni Kak?

      Delete
    27. haha.. entah.. yg pasti dia berminat dgn cik plain kite :p

      Delete
  10. 101!!! hoyeeee hoyeeeeeeeee!!! kebetulan yg memberangsangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak komen korg je pun.. wakaka.. komen aku ler yg plg byk :p

      Delete